Τι Πρέπει Να Καταναλώνει Το Παιδί Σας Εάν Εμφανίζει Δυσανεξία Στη Λακτόζη

Τι Πρέπει Να Καταναλώνει Το Παιδί Σας Εάν Εμφανίζει Δυσανεξία Στη Λακτόζη

Τι Πρέπει Να Καταναλώνει Το Παιδί Σας Εάν Εμφανίζει Δυσανεξία Στη Λακτόζη

Τα συμπτώματα από την κατανάλωση γάλακτος ενδέχεται να είναι πιο ήπια για το παιδί σας εάν:

  • Καταναλώνει μικρότερες ποσότητες γάλακτος πιο συχνά.
  • Καταναλώνει το γάλα σε συνδυασμό με τα γεύματά του.
  • Καταναλώνει το πλήρες γάλα έναντι του αποβουτυρωμένου.
  • Αποφεύγει την κατανάλωση του βουτύρου γάλακτος, του βουτύρου, του γάλακτος οξεόφιλης καλλιέργειας, του τυριού, του τυρογάλακτος, του γιαουρτιού που έχει υποστεί θερμική κατεργασία και όλων των γαλακτοκομικών που χρησιμοποιούνται στα τυποποιημένα τρόφιμα (γαλακτοματοποιητές, γάλα σε σκόνη).

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε στο γάλα του παιδιού σας Lactaid ή άλλα δίσκια με παρόμοια δράση, τα οποία παρέχουν το ένζυμο που απουσιάζει από τον οργανισμό ή να καταναλώνει ειδικά γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία περιέχουν μειωμένη ποσότητα λακτόζης. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το γιαούρτι θεωρείται ασφαλές διότι ο οργανισμός το επεξεργάζεται, έτσι ώστε να γίνει εύπεμπτο. Σε ένα από τα μικρά θαύματα της φύσης, τα βακτήρια που περιέχονται στο γιαούρτι αναλαμβάνουν το ρόλο του ενζύμου που απουσιάζει (λακτάση) και χωνεύουν για λογαριασμό μας αρκετή ποσότητα από το σάκχαρο του γάλακτος. Βεβαιωθείτε, όμως ότι το γιαούρτι που θα δώσετε στο παιδί σας να καταναλώσει περιέχει ζωντανές καλλιέργειες, κάτι που συμβαίνει με τα περισσότερα γιαούρτια που διατίθενται στην αγορά. Τα νεκρά βακτήρια δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Τα απλά γιαούρτια εξουδετερώνουν καλύτερα τη λακτόζη από ότι εκείνα που περιέχουν πρόσθετα βελτιωτικά γεύσης. Προσοχή όμως στο γιαούρτι, το οποίο έχει υποστεί θερμική κατεργασία. Όταν το γιαούρτι καταψύχεται, μερικές φορές παστεριώνεται εκ νέου, γεγονός που σκοτώνει τα βακτήρια.